Mavo+ 

Leerlingen die in de onderbouw laten zien dat zij het mavo-niveau aankunnen, gaan in klas 3 naar de mavo+ (theoretische leerweg). Zij kiezen dan geen beroepsgericht programma, want in de mavo+ volgt de leerling theorievakken.

Plusprogramma

Mavo+-leerlingen krijgen bij ons een plusprogramma waardoor zij kennis ontwikkelen van maatschappelijke en culturele aspecten van onze samenleving. Denk aan een stage of het volgen van een keuzevak. Daarnaast nemen mavo+-leerlingen deel aan buitenschoolse activiteiten, zoals bezoeken aan bedrijven, culturele instellingen, een kerstmarkt of deelname aan een debatwedstrijd.

Kleine klassen

Mavo+-leerlingen moeten goed zelfstandig kunnen werken en met grotere hoeveelheden theoretische leerstof omgaan. Vergeleken met andere scholen zijn de klassen binnen onze mavo-opleiding klein. Daardoor kunnen wij onze mavo+-leerlingen extra goed begeleiden.

Vervolgonderwijs

Met een mavo-opleiding van Panta Rhei op zak kunnen leerlingen naar een roc voor een mbo-opleiding op niveau 4 of naar de havo. Het plusprogramma biedt meer inzicht in mogelijke vervolgopleidingen. Er zijn duidelijke afspraken met andere VO-scholen in Amstelland over een mogelijke doorstroom naar de havo.

 
 
folders over de school 
inschrijven 
 

Cookiebeleid - Privacy statement - Disclaimer