Inspirerende start 2019

woensdag 9 januari 2019
Op maandag 7 januari 2019 was Sander van Acht spreker op onze nieuwjaarsbijeenkomst. Daarbij nam hij medewerkers en genodigden mee op een 'inspiratiereis' vol ervaringen over hoe technologie het onderwijs kan verbeteren.

Nu technologische ontwikkelingen elkaar steeds sneller opvolgen, is het ‘one-size-fits-all’ onderwijsmodel aan het verdwijnen. Ook op Panta Rhei zoeken docenten naar manieren om recht te doen aan de verschillen in leertempo, niveau en talenten van hun leerlingen. Sander van Acht liet zien dat technologie uitstekend kan helpen om de gewenste differentiatie in het onderwijs te realiseren. Hij nam de aanwezigen mee langs de beste ICT-toepassingen van dit moment. Daarbij betrok hij de zaal actief bij zijn verhaal door hen ter plekke zelf een aantal didactische (game)toepassingen te laten ervaren.

Sander van Acht werkt voor Edutrainers als trainer/adviseur op het gebied van digitale vaardigheden van leraren. Tevens adviseert en begeleidt hij scholen en organisaties vanuit zijn eigen bedrijf Flooow rond 'flipped classrooms', digitale geletterdheid en de ontwikkeling van attractief digitaal lesmateriaal. Bij 'flipped classrooms' wordt de instructie (vooraf thuis) online aangeboden, zodat de lessen efficiënter benut worden doordat leerlingen werken aan opdrachten en helder is welke leerlingen extra begeleiding nodig hebben. Sander van Acht startte zijn loopbaan bij Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum, waar hij vele trainingen voor docenten ontwikkelde over hoe zij via media en technologie leerlingen de ’21st century skills’ kunnen aanleren.

Na afloop klonken medewerkers, Raad van Toezicht, Raad van Advies, ouderraad en andere genodigden met elkaar op het nieuwe jaar. Een leerzame middag vol inspiratie en digitale mogelijkheden voor het onderwijs van 2019!
 

 
meer nieuws
terug naar vorige pagina
 

Cookiebeleid - Privacy statement - Disclaimer