Alles is techniek

dinsdag 18 juni 2019
Techniek is hip en overal om ons heen. Dat ontdekten onze eerstejaars leerlingen vorige week in de OTIB-trailer op ons schoolplein. Het is van belang dat leerlingen al jong kennismaken met techniek, omdat deze sector in onze regio een belangrijke werkgever is.

In de Alles is Techniek Experience gingen de leerlingen aan de slag met het interactieve bordspel Comfort Crisis, het ontwerp van een badkamer en het maken van een professionele touchscreen selfie. Ook doken ze in een virtuele 3D-wereld met een Oculus Rift 3D-bril. We hopen dat de leerlingen hierdoor een beter beeld gekregen hebben van de mogelijkheden in de techniek en technologie.

De Alles is Techniek Experience werd verzorgd door de OTIB, het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Technisch Installatie Bedrijf. De OTIB laat leerlingen op een aantrekkelijke en interactieve manier kennismaken met de vele mogelijkheden die techniek hen te bieden heeft. Door innovatie en nieuwe technologische ontwikkelingen komen er steeds meer mogelijkheden om in deze sector aan de slag te gaan, ook voor vrouwen.

De komende jaren zullen wij fors investeren in ons techniekonderwijs. Onlangs tekenden onderwijsinstellingen, technische bedrijven en gemeenten het Techniekpact Amstelland. Doel van deze samenwerking is te komen tot een dekkend en kwalitatief techniekaanbod, dat past bij de regionale arbeidsmarktvraag. In de regio Amsterdam/Amstelland is de technische sector een belangrijke werkgever.

Bekijk hier een aantal foto's.

 

 
meer nieuws
terug naar vorige pagina
 

Cookiebeleid - Privacy statement - Disclaimer