Start Day for Change

vrijdag 21 december 2018
Op dinsdag 11 december assisteerden verschillende Amstelveense ondernemers bij een brainstorm van onze derdejaars leerlingen in de mavo+ en met het beroepsgerichte programma Ondernemen & Verkoop in het kader van het project Day for Change. Bij dit project zetten de leerlingen een echte mini-onderneming op. De winst gaat naar het goede doel.

Nadat Hilde Leusink van 100%Hilde, Michal van Dantzig van WinWinWerkt.nl, Lex Vonk van AM match, Menno Peters van Jumpstart (Loogman Groep), Rob de Ruyter van Fun Center Amstelveen en Frans Huissen van Vrijwilligerscentrale Amstelland zich hadden voorgesteld, gingen de leerlingen in groepjes van vier à vijf leerlingen aan de slag om zoveel mogelijk ideeën te bedenken voor hun eigen mini-onderneming, daarbij geholpen door de ondernemers. Dit leverde verrassende en creatieve uitkomsten op. Wát er allemaal bedacht is, kunnen we nog niet verklappen; de leerlingen moeten nu eerst met hun ondernemingsplan aan de slag!

Day for Change is een stichting die zich met steun van de Rabobank inzet voor het toegankelijk maken van fatsoenlijke financiële dienstverlening in de vorm van microkredieten in Derde Wereldlanden. Dat doen ze door leerlingen van Nederlandse scholen te leren en laten ondernemen met een eigen microkrediet (gemiddeld 5 euro per leerling). Het oorspronkelijke krediet en de gemaakte winst gaan uiteindelijk terug naar de stichting Day for Change, die daarmee weer ondernemers in Derde Wereldlanden kan steunen met microkredieten. Dit schooljaar komt de winst ten goede aan een microkrediet aan 15 vrouwen in India, die daarmee hun bedrijfsactiviteiten kunnen vergroten en hun economische positie versterken. Beschrijving van het goede doel / project dat we steunen: http://dayforchange.nl/2018-2019/

Begin maart moeten de plannen van onze leerlingen klaar zijn: dan worden ze namelijk op het kantoor van de Rabobank in Amstelveen verwacht voor een pitch van hun ondernemingsplannen (de mavo+ op 5 maart en de leerlingen van Ondernemen & Verkoop op 8 maart). Een jury beoordeelt de plannen en kent het microkrediet toe, waarna de leerlingen echt kunnen gaan ondernemen, ten behoeve van het goede doel. Gelukkig hebben ze daarbij de hulp van de Amstelveense ondernemers, want die hebben al toegezegd de leerlingen graag te blijven helpen. Daar zijn we niet alleen blij mee, maar ook wel een beetje trots op!

 
meer nieuws
terug naar vorige pagina
 

Cookiebeleid - Privacy statement - Disclaimer