Paarse vrijdag

dinsdag 18 december 2018
We blikken nog even terug op Paarse Vrijdag (14 december): de dag waarop scholen hun steun voor gender en seksuele diversiteit laten zien. Panta Rhei combineerde deze dag met de projectweek Jij + ik = wij in leerjaar 2 in de voorafgaande week. Twee wethouders bezochten de school om te benadrukken hoe belangrijk het is dat iedereen zichzelf kan zijn.

In de projectweek kregen leerlingen voorlichting en ging het om leren wie ze zijn en wat ze willen. In de loop van de projectweek was duidelijk te merken dat leerlingen hierin groeiden en een beter beeld kregen over zichzelf en hun eigen wensen en grenzen. Na drie dagen diverse lessen over dit thema, stond de donderdag in het teken van ‘Paarse Donderdag’: een dag met als centrale thema homoseksualiteit en diversiteit. Normaal gesproken doen alle scholen aan Paarse Vrijdag (14 december), maar omdat het thema zo mooi aansloot bij deze projectweek hebben we dit jaar deze dag naar voren gehaald.

In de klas kwamen voorlichters vertellen over hun proces om uit de kast te komen. Vragen stond hierbij vrij en zo konden de leerlingen in een fijne sfeer vragen wat ze altijd al wilden weten over dit onderwerp. Daarnaast hebben de leerlingen gewerkt aan een anti-pest poster. Bij klas 2M kwamen twee wethouders, Floor Gordon (Diversiteit) en Frank Berkhout (Onderwijs), meekijken. Om de scholen aan te moedigen om ervoor te zorgen dat gender en seksuele diversiteit gevierd wordt en in ieder geval geaccepteerd gaven de wethouders de school een cadeau, een mooie regenboogvlag. Op vrijdag was er als afsluiting een foto-expositie met theater ‘Let’s talk about’.

 

 
meer nieuws
terug naar vorige pagina
 

Cookiebeleid - Privacy statement - Disclaimer