Scholenmarkt 8 november

donderdag 8 november 2018
Speciaal voor onze vierdejaars leerlingen en hun ouders/verzorgers vindt op donderdag 8 november op Panta Rhei de scholenmarkt plaats. De inloop is vanaf 18.15 uur en het programma duurt van 18.30 tot 21.00 uur. Voorlichters van acht mbo-scholen in de regio zijn aanwezig, zodat leerlingen op één avond veel informatie over vervolgopleidingen kunnen inwinnen.

Doel van deze avond is om onze leerlingen en hun ouders/verzorgers in de gelegenheid te stellen zich te oriënteren op een toekomstige beroepsopleiding en mbo-scholen in de regio. Hiernaast krijgen ouders/verzorgers informatie over hoe zij hun zoon/dochter kunnen helpen bij het aanmelden voor een vervolgopleiding. Ook wordt tijdens de voorlichtingsrondes aandacht besteed aan de doorstroommogelijkheden binnen het middelbaar beroepsonderwijs én die van het mbo naar het hbo.

Tijdens de scholenmarkt presenteren verschillende mbo-scholen zich met een kraam in de aula. Daarnaast volgt iedere leerling met zijn/haar ouder/verzorger twee tot drie voorlichtingsrondes van opleidingen naar keuze (aanmelding tot 17 oktober). Ten slotte is er voor iedereen de algemene voorlichting ‘Hoe schrijf je je in voor een opleiding?’.

In het kader van loopbaanoriëntatie en –begeleiding is de scholenmarkt een belangrijk evenement voor onze leerlingen en de ouders/verzorgers. Daarom gaan wij ervan uit dat alle vierdejaars leerlingen samen met één ouder/verzorger de avond bezoeken. 

 
meer nieuws
terug naar vorige pagina
 

Cookiebeleid - Privacy statement - Disclaimer