Berlijnreis mavo+

maandag 1 oktober 2018
De leerlingen van het vierde leerjaar mavo+ maakten in de week van 17-21 september een studiereis naar Berlijn. Het programma richtte zich op diverse culturele en historische hoogtepunten. Ook trokken zij een dag op met leerlingen van de Gustav-Langenscheidt-Schule.

In de lessen Duits, Engels, Nederlands en maatschappijkunde zijn de leerlingen van de mavo+ voorbereid op hun bezoek aan Berlijn. Tijdens de studiereis konden ze hun Duitse taalvaardigheid oefenen en ervaren hoe het voelt om op historisch bewogen plekken te zijn. Zo was er op dinsdag een fietstocht langs de highlights van de stad, zoals Checkpoint Charlie, de Brandenburger Tor, DDR- en moderne architectuur en restanten van de Muur. Ook een bezoek aan het Joods Museum en concentratiekamp Sachsenhausen stonden op het programma.

Op woensdag maakten de Amstelveense mavo+'ers kennis met leerlingen van de Gustav-Langescheidt-Schule. Ze kregen er een rondleiding en volgden enkele lessen. Na een ontvangst op Rathaus Schöneberg samen met een aantal Duitse leerlingen, werd de dag gezamenlijk afgesloten op het REC Filmfestival voor jongeren. Unaniem was deze dag van grote meerwaarde voor de leerlingen van Panta Rhei. "Het was heel interessant om een ochtend op een Duitse school mee te maken en te zien hoe leerlingen in Duitsland les krijgen" (Loes uit 4M).

De studiereis naar Berlijn maakt deel uit van de mavo+, een plusprogramma voor leerlingen in de theoretische leerweg. De mavo+ biedt leerlingen extra keuzevakken en activiteiten om kennis te ontwikkelen van maatschappelijke en culturele aspecten van onze samenleving. Ook bezoeken aan bedrijven en culturele instellingen, een ondernemersproject en het project jongerenrechtbank staan op het programma van de mavo+. Er zijn duidelijke afspraken met andere VO-scholen in Amstelland over een mogelijke doorstroom naar de havo.

Bekijk hier een aantal foto's.

 
meer nieuws
terug naar vorige pagina
 

Cookiebeleid - Privacy statement - Disclaimer