Cursus booglassen succesvol

dinsdag 28 november 2017
Op donderdag 23 november hebben zeven vierdejaars leerlingen met succes een cursus booglassen afgerond op het ROCVA Westpoort. Deze leerlingen hebben acht weken lang iedere donderdag moeten bikkelen in lascabines om zich de beginselen van het booglassen eigen te maken. Zij mogen trots zijn op dit resultaat.

Deze cursus maakt onderdeel uit van het techniekprogramma Metaalconstructie en -verbindingen. De leerlingen begonnen met weinig tot geen voorkennis en hebben onder leiding van MBO-docent Cemal Tutucu hard gewerkt om zelfstandig een werkstuk te produceren. Deze eerste intensieve samenwerking tussen Panta Rhei en het ROCVA Westpoort verliep uitstekend. “Het is jammer dat ze weg gaan”, vertelt Tutucu. “Het zijn zulke gemotiveerde leerlingen en ze hebben prachtige creatieve producten gemaakt. Na zoveel weken het zijn ook een beetje onze leerlingen geworden en is het eigenlijk jammer dat we afscheid van ze moeten nemen.”

De eindproducten die de leerlingen vervaardigden waren een uiting van creativiteit en vakmanschap. Zo maakten Nick en Wesley een replica van een militair vliegtuig en maakte Mohamed een scene waarin een man met een hond een waterput bezocht. “We moesten best lange dagen maken,” vertelt Redouan, “maar we hebben heel veel geleerd en het was ook erg leuk om alvast een kijkje te nemen bij het ROC”. Onze metaaldocent Peter van Gerve bevestigt dit: “De leerlingen waren zo enthousiast over de kans om op een externe locatie een vak te volgen. Op een gegeven moment kregen we van andere leerlingen de vraag of zij alsnog dit vak mochten volgen. Het is mooi om te zien dat ze op het ROC nog meer ervaren hoe de praktijk is.”

De samenwerking tussen Panta Rhei en het ROCVA is een direct gevolg van het Masterplan Techniek, dat zorgt voor intensieve samenwerking tussen vmbo, MBO en het bedrijfsleven op het gebied van techniek. Het doel van dit masterplan is om meer jongeren te enthousiasmeren voor een baan in de techniek. Vincent Vergeer, teamleider bovenbouw Technologie: “Om de beroepspraktijk en het MBO dichterbij onze leerlingen te brengen, proberen we steeds meer de buitenwereld de school in te halen en zelf met onze leerlingen de buitenwereld in te gaan. We zijn trots op deze eerste aanzet en wat ons betreft gaan we dit veel vaker doen. De komende maanden bezoeken daarom alle vierdejaars leerlingen van de afdeling Technologie het ROCVA Westpoort om kennis te maken met lassen en CNC.”

 
meer nieuws
terug naar vorige pagina
 

Cookiebeleid - Privacy statement - Disclaimer