Rondje cultuur

woensdag 15 november 2017
Op dinsdag 14 november deden de leerlingen van het tweede leerjaar mee met het ‘Rondje cultuur’, een culturele kennismaking met verschillende instellingen in Amstelveen. De leerlingen woonden een toneelstuk bij en volgden daarna verschillende workshops.

Alle tweedejaars leerlingen woonden het toneelstuk ‘Romeo en Julia’ bij. Het werd door één acteur opgevoerd en was interactief. In het begin werd er leerlingen gevraagd hoe ze zelf iets zouden zeggen. Later mochten ze het podium op komen om een bepaalde scene uit te voeren. De leerlingen die het podium op kwamen, waren heel enthousiast.

De workshops boden de leerlingen de gelegenheid om kennis te maken met verschillende culturele locaties in Amstelveen. De workshops werden namelijk gegeven in: Muziek- en dansschool, P60, Kunstuitleen, Bibliotheek Amstelland, SAKB ateliers en museum Jan van der Togt. Van tevoren hadden de leerlingen een workshop uitgekozen, zodat ze iets konden doen dat bij hen past. Er waren workshops dans, theater, beeld en geluid, dj, rap, kunstbokalen maken, pinhole fotografie, manga tekenen, de stad van de toekomst (tekenen en boetseren), stop motion en performance art.

De leerlingen waren over het algemeen enthousiast over de workshops en gaven aan er iets van geleerd te hebben. Al met al een geslaagde dag, die bijdroeg aan de culturele ontwikkeling van onze tweedejaars. De toekomst zal uitwijzen of er nieuwe hobby’s en interesses ontstaan zijn, iets dat zeker niet ondenkbaar is.

 

 
meer nieuws
terug naar vorige pagina
 

Cookiebeleid - Privacy statement - Disclaimer