Scholenmarkt

vrijdag 10 november 2017
Net als voorgaande jaren vond op donderdag 9 november op onze school de jaarlijkse scholenmarkt plaats, hét moment voor onze vierdejaars leerlingen en hun ouders om zich te oriënteren op de mogelijke vervolgopleidingen in het mbo.

Er waren voorlichtingsrondes in de lokalen van het onder- en bovenbouwgebouw. In de aula stonden kramen van verschillende mbo-organisaties opgesteld. De voorlichters vertelden enthousiast over de mogelijkheden op hun school en er was volop gelegenheid om vragen te stellen.

Gezien het belang van deze voorlichting was de scholenmarkt voor de leerlingen een verplicht onderdeel van hun onderwijsprogramma. Van tevoren maakten zij een keuze uit de diverse voorlichtingsrondes. Het doel van de scholenmarkt is om de leerlingen en hun ouders een beter beeld te geven van mogelijke opleidingen en beroepen, zodat de leerlingen een bewuste keuze kunnen maken voor een vervolgopleiding in het mbo. Panta Rhei besteedt veel tijd en energie aan loopbaanoriëntatie omdat het belangrijk is dat leerlingen een opleiding kiezen die bij hen past.

Er waren presentaties van de meest uiteenlopende opleidingen: van apothekersassistent tot fietstechnicus en van international business studies tot horeca - de leerlingen en hun ouders konden ermee kennismaken. Een greep uit het gepresenteerde opleidingsaanbod: bouw, bakkerij, orde & veiligheid, stewardess, ICT, juridische dienstverlening, marketing & media en verzorgende niveau 3 en 4. Duidelijk werd dat er veel te kiezen valt. Belangrijk is dat de leerlingen ontdekken waar hun belangstelling ligt en wat er bij hen past. Wij hopen dat ook ouders die hun kind op de scholenmarkt vergezelden, een betere kijk hierop gekregen hebben. Wij wensen onze vierdeklassers en hun ouders veel succes bij de keuze van een vervolgopleiding!

Bekijk hier enkele foto's.

 
meer nieuws
terug naar vorige pagina
 

Cookiebeleid - Privacy statement - Disclaimer