Tapasmiddag

vrijdag 3 november 2017
Veel leerkrachten, intern begeleiders en directeuren uit het primair onderwijs bezochten onze tapasmiddag op donderdag 2 november. Na een informatief programma waren er geanimeerde gesprekken en ontmoetingen bij door leerlingen geserveerde tapas en drankjes.

Directeur-bestuurder Erik Holtslag heette de gasten welkom en verzorgde een korte inleiding. Er was een presentatie over het onderwijs in de onderbouw door teamleider Rudi Seip. Vincent Vergeer, teamleider bovenbouw, vervolgde met een verhaal over de nieuwe beroepsgerichte programma’s in de bovenbouw. Er was bijzondere aandacht voor de mavo+, die Panta Rhei wil uitbreiden. Mavo-leerlingen doen het bij Panta Rhei erg goed. Hun examenresultaten liggen hoog. Ze doen het over het algemeen erg goed in hun vervolgopleiding. Panta Rhei wil naast de theoretische vakken de leerlingen iets extra’s in hun mavo-opleiding meegeven in hun ontwikkeling.

Aansluitend was er een rondleiding door de school. De docenten, ib’ers en directeuren vonden het erg leuk om de school nu eens daadwerkelijk te kunnen bekijken. Vooraf hadden velen het beeld dat de school veel kleiner was. Er was veel oog voor detail: de praktijklokalen en leerpleinen, de ruimte voor de locatieassistent, de rustige uitstraling en eigentijdse inrichting.

De tapas op het leerplein Zorg & Welzijn bood gelegenheid tot napraten en ontmoeting. Er was veel interesse voor de nieuwe wetgeving voor het vmbo en de vernieuwing van de praktijkvakken. Het was leuk om ervaringen uit te wisselen en te horen wat nu de zaken zijn waar men op de basisschool tegenaan loopt. Velen spraken waardering uit voor de bijdrage van de leerlingen, zoals de demonstraties op de leerpleinen en het maken en serveren van de tapas.

Bekijk hier enkele foto's.

 
meer nieuws
terug naar vorige pagina
 

Cookiebeleid - Privacy statement - Disclaimer