Open middag ISK

vrijdag 3 november 2017
Op donderdag 19 oktober was er een open middag van onze internationale schakelklassen (ISK), waarop de ISK-leerlingen hun ouders en andere familie konden laten zien wat zij in hun ISK-klas zoal leren en hoe het onderwijs eruit ziet.

De leerlingen en hun ouders werden ontvangen in het lokaal van verzorging, onder het genot van door leerlingen gemaakte hapjes en drankjes. Zij kregen van de loopbaanco├Ârdinator informatie over doorstroommogelijkheden na de ISK-klassen. De leerlingen lieten de ouders aan de hand van een strippenkaart kennismaken met de docenten, de methoden en het materiaal waar zij mee werken. Hiervoor kozen zij zelf een route langs de lokalen.

De belangstelling onder de ouders voor het ISK-onderwijs van hun kinderen was heel groot. Er waren behalve de ouders ook veel broers en zussen bij de open middag aanwezig. De voertaal was Nederlands, maar af en toe spraken de leerlingen hun ouders in hun eigen taal toe om zaken te verhelderen.

Er waren kleine demonstraties, zoals bij muziek en drama. Bij dit laatste vak konden de aanwezigen meedoen met een dansactiviteit. Bij techniek werden de werkstukken tentoongesteld die de leerlingen in de technieklessen maakten. Uiteraard was er heel veel belangstelling voor het NT2-onderwijs (Nederlands als tweede taal). Het zo snel en goed mogelijk Nederlands leren spreken is immers de kern van het ISK-onderwijs. Panta Rhei verzorgt dit jaar ISK-onderwijs aan drie klassen.

Meer informatie over de ISK.

 
meer nieuws
terug naar vorige pagina
 

Cookiebeleid - Privacy statement - Disclaimer