WebUntis en UntisMobile

maandag 30 oktober 2017
Ouders/verzorgers ontvangen een dezer dagen een brief met daarin de inloggegevens voor WebUntis en de bijbehorende app, UntisMobile.

Waarom iets anders?

Zoals de ouders/verzorgers van leerlingen die al langer bij ons op school zitten, nog weten van vorig schooljaar, gebruikten wij destijds WebUntis en UntisMobile voor het publiceren van het lesrooster en de dagelijkse wijzigingen daarin. Dit schooljaar zijn wij daarvoor overgestapt op SOMtoday en de daarbij behorende app, waarin naast het rooster ook de cijfers, het huiswerk en de aanwezigheidsgegevens van de leerlingen te zien zijn. Met de weergave van het rooster via SOMtoday ging echter (vooral voor leerlingen in de bovenbouw) teveel niet goed en dat vinden we bijzonder vervelend. Daarom is er in de herfstvakantie hard gewerkt om WebUntis en UntisMobile weer gebruiksklaar te maken.

Inloggegevens en instructie

De leerlingen krijgen deze week de inloggegevens uitgedeeld en ze krijgen hulp bij het installeren van de app. Ouders/verzorgers krijgen dezelfde inloggegevens thuis gestuurd. Een instructie voor het installeren van de app vindt u hier.

WebUntis / UntisMobile voor het rooster, SOMtoday voor de rest

Vanaf nu geldt: voor het actuele en juiste rooster geldt wat er op WebUntis en UntisMobile staat, voor al het andere gebruiken we nog steeds SOMtoday. Het kan zijn dat het rooster in SOMtoday soms even wat afwijkt, maar dat is dan dus niet van toepassing. Overigens: het is altijd verstandig om de informatie in de UntisMobile-app en de SOMtoday-app regelmatig even te verversen, of deze apps even af te sluiten en opnieuw op te starten. Zo weet u zeker dat u altijd de meest actuele informatie te zien krijgt.

 

 
meer nieuws
terug naar vorige pagina
 

Cookiebeleid - Privacy statement - Disclaimer