Uitwisseling Zoetermeer

donderdag 19 oktober 2017
Op woensdag 11 oktober 2017 ontving Panta Rhei collega’s van het samenwerkingsverband uit Zoetermeer. Dit bezoek vond plaats in het kader van kennisuitwisseling ten aanzien van de vormgeving van Passend Onderwijs. Aansluitend was er op het Hermann Wesselink College een middagprogramma. Zowel Panta Rhei als het Hermann Wesselink College besteden de middelen van het samenwerkingsverband om volgens hun eigen visie passend onderwijs op hun school vorm te geven (‘schoolmodel’).

Deze uitwisseling werd georganiseerd op verzoek van Bas Vismans, directeur-bestuurder van ons samenwerkingsverband Amstelland en de Meerlanden. Het gezelschap bestond uit directieleden van scholen, zorgfunctionarissen en beleidsmedewerkers van het samenwerkingsverband en de gemeente Zoetermeer. Vanuit verschillende invalshoeken was er belangstelling voor de zorgstructuur van Panta Rhei en met name de rol van de begeleider Passend Onderwijs, die docenten coacht om leerlingen die extra onderwijsondersteuning nodig hebben in de klas te begeleiden.

Bas Vismans gaf een toelichting over het ‘schoolmodel’ van ons samenwerkingsverband, waarbij de (financiële) middelen meer naar de scholen gaan en er minder expertise centraal wordt georganiseerd. Christa Zonneveld, adjunct-directeur onderwijs van Panta Rhei, gaf informatie over het onderwijs op Panta Rhei en de visie ten aanzien van de zorg. Meer hierover is te vinden via deze link. Zorgcoördinator Marian Vincken gaf informatie over de zorgstructuur en Denny van Genderen, begeleider Passend Onderwijs, vertelde over de praktijk. Vier leerlingen gaven een rondleiding door de school en beantwoordden vragen van de bezoekers uit Zoetermeer. Tijdens de afsluitende lunch werden er veel vragen gesteld en ideeën uitgewisseld. 

 
meer nieuws
terug naar vorige pagina
 

Cookiebeleid - Privacy statement - Disclaimer