Evenement hulpdiensten

donderdag 12 oktober 2017
Op woensdag 11 oktober bezocht een aantal derde klassen het evenement ‘Amstelveen ontmoet de hulpdiensten’ op het Stadsplein in Amstelveen. Het gaat om de derdejaars leerlingen van Dienstverlening & Veiligheid en Sport & Organisatie, voor wie dit evenement mooi aansluit bij hun beroepsgerichte programma.

Het evenement vond plaats in de Week van de Veiligheid en stelde bezoekers in de gelegenheid om de hulpdiensten te ontmoeten. Diverse hulpdiensten en organisaties waren aanwezig, waaronder defensie, de brandweer en de politie. Zij gaven voorlichting en verzorgden demonstraties. Zo hield de politie in samenwerking met Burgernet een ‘heterdaadoefening’ waarbij twee zogenaamde inbrekers moesten worden opgepakt. Ook was er een BRA-TRA (brand en traangas) team aanwezig dat vanaf het dak van Platform C naar beneden tokkelde en abseilde.

Voor de leerlingen was het interessant om kennis te maken met werknemers die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid. Een dergelijk evenement vergroot hun blik op het beroepenveld en geeft inzicht in de mogelijkheden in deze sector. 

 
meer nieuws
terug naar vorige pagina
 

Cookiebeleid - Privacy statement - Disclaimer