Buurtavond Bankras

donderdag 18 mei 2017
Op vrijdag 12 mei was er weer een buurtavond met diverse festiviteiten in en rond de school, waaronder een proeverij en spelletjes voor de kinderen. Naast de sporthal werd het Bankrasmonument onthuld, dat voorheen bij de oude Bankrashal stond. Onze directeur-bestuurder Bert de Weerd werd verrast met een Bankras-award, voor zijn bijdrage aan de samenwerking tussen de instanties in de buurt de afgelopen jaren.

Na de buurtbarbecue van 7 juli 2016 ontstond het idee om deze dag jaarlijks te herhalen. Dit jaar werden omwonenden uitgenodigd voor een buurtproeverij, die net als vorig jaar in het teken stond van Gezond In De Stad (GIDS).

Overdag waren er activiteiten in de Nieuwe Bankrashal, begeleid door leerlingen van Panta Rhei in samenwerking met de Nederlandse Volleybal Bond (NEVOBO). Op diverse opblaastoestellen konden de kinderen spelletjes doen. Rond 17.00 uur werd het Bankrasmonument onthuld. Dit monument dat voorheen bij de oude Bankrashal stond, herinnert aan de gouden medaille op de Olympische Spelen van 1996 voor de volleyballers die daar toen trainden. Zowel Bert de Weerd (directeur-bestuurder tot 1 juni) als zijn opvolger Erik Holtslag waren hierbij aanwezig. Zij werden vergezeld door prominenten uit de volleybalwereld en andere genodigden uit de gemeente Amstelveen.

Na de onthulling van het Bankrasmonument kon er heerlijk gesmuld worden bij de proeverij op ons schoolplein. Buurtbewoners namen hapjes mee, de Turkse kwaliteitsupermarkt uit Bankrashof leverde belangeloos een aantal salades en er was een cateraar die vlees voor de genodigden stond te grillen.  Ook leerlingen van basisschool de Omnibus en van SBO de Schakel hadden voor hapjes gezorgd. Leerlingen van Panta Rhei toonden ook hun culinaire kwaliteiten, met name door smaakvolle gerechten die bereid waren met insecten. Mensen van de dagbesteding van Brentano bakten appeltaart en de kok van Brentano zorgde voor soep met brood. Deze diversiteit aan eten zorgde voor veel tevreden gezichten.

De proeverij werd net als vorig jaar afgesloten met de uitreiking van de Bankras-awards. Deze awards worden uitgereikt aan mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de wijk Bankras/Kostverloren. Directeur-bestuurder Bert de Weerd werd verrast met een award, vanwege zijn inzet voor de samenwerking tussen de instanties in de wijk. Ook maakte hij het al heel wat jaren mogelijk dat verschillende partijen uit de wijk gebruik konden maken van het schoolgebouw. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde dag en verheugt zich alweer op volgend jaar!

Bekijk hier enkele foto's.

 
meer nieuws
terug naar vorige pagina