Girlsday bij Atos

vrijdag 21 april 2017
In het kader van Girlsday bezocht een groep meisjes uit ons tweede leerjaar op donderdag 13 april het IT-bedrijf Atos in Amstelveen. Op deze speciale dag organiseerde dit bedrijf interessante demonstraties en activiteiten om meisjes op jonge leeftijd te laten kennismaken met bèta, techniek en ICT.

Atos ontving de leerlingen gastvrij in haar nieuwe hoofdkantoor in Amstelveen. De middag startte met een presentatie in het Atos Business Technology & Innovation Center, een hightech VIP-room. Vervolgens volgden de leerlingen in groepjes vier boeiende workshops in het Technology Lab. Ze maakten een eigen app, hadden contact met een robot, visualiseerden een vraagstuk met een consultant en kregen inzicht in de werking van een sensor. Wat een innovatief bedrijf! De meisjes, die op grond van hun interesse voor techniek waren geselecteerd voor deze middag, hadden veel aandacht voor de presentaties. De workshops rond de robot en het maken van een app sprongen er echt uit.

Girlsday is een jaarlijks terugkerend evenement, dat meisjes op jonge leeftijd wil informeren en enthousiasmeren over de mogelijkheden die technische beroepen hen kunnen bieden. Deze dag wordt georganiseerd door VHTO, een landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek. Gezien de reacties van de meisjes uit onze tweede klas heeft de kennismaking met ICT en techniek hen meer dan geboeid. 

Bekijk hier enkele foto's.

 
meer nieuws
terug naar vorige pagina