Gastles burgemeester

donderdag 16 maart 2017
Op donderdag 16 maart had klas 1N een bijzondere gastdocent: mevrouw Van 't Veld, de burgemeester van Amstelveen. De leerlingen grepen hun kans om alles te vragen wat ze altijd al wilden weten over het werk van een burgemeester en over de gemeentepolitiek.

De les begon met een kleine quiz om te kijken wat de leerlingen al wisten over de gemeente Amstelveen en de politiek. En onze leerlingen mogen trots zijn: ze kregen een compliment omdat ze bij aanvang van de les al zoveel wisten! Na de quiz mochten ze alles vragen wat ze wilden weten over het werk van de burgemeester en de gemeentepolitiek. Voor deze speciale gelegenheid had de burgemeester zelfs haar ambtsketen om en ook daarover waren er interessante weetjes.

Na afloop waren de leerlingen, die het vooraf allemaal erg spannend vonden, heel enthousiast. Ze hadden nooit gedacht dat je een burgemeester zomaar vragen mocht stellen. Deze gastles heeft indruk gemaakt. Een les om nooit te vergeten...! En dat hoeft trouwens ook niet, want er is een korte video van gemaakt. Bekijk deze nu op ons YouTube-kanaal.

Bekijk hier enkele foto's.

 
meer nieuws
terug naar vorige pagina