Identity Games

dinsdag 3 juli 2018
De leerlingen van de profielklas Game & Technologie zijn bezig met het maken van een eigen bordspel. Zo keren zij na verscheidene digitale lessen even terug naar de basis en maken zij nader kennis met een belangrijke inspiratiebron voor de makers van digitale spellen.

Ter inspiratie organiseerde de mentor mevrouw Reuling een bezoek aan Identity Games in Rotterdam. Dit Nederlandse spellenbedrijf houdt zich bezig met het bedenken, ontwikkelen en produceren van spellen. De klas kreeg een uitgebreide presentatie over het ontstaan van ideeën voor het bedenken van een nieuw spel. Zo vertelde dhr. Duparc leuke anekdotes over het ontstaan van hun meest verkochte spel, genaamd Poepspel (zie afbeelding). Kort gezegd vormden zijn zoons de inspiratie voor dit spel, omdat zij om alles moesten lachen als het om 'poep en pies' ging. Zo kwam hij op het idee voor een grappig familiespel waarin poep voorkomt.

Naast dit Poepspel staat Identity Games ook bekend om spellen als Escape Room The Game, Mouthguard Challenge, Boom Boom Balloon, Who's the Dude en spellen bekend van televisieprogramma's als Ik hou van Holland en Jongens tegen de meisjes. Deze spellen stonden allemaal tentoongesteld in de ontvangstruimte – voor de jonge bezoekers een feest der herkenning!
 
Na de presentatie kreeg de klas een rondleiding door het gebouw en de verschillende afdelingen als marketing, design, financiën, export en dergelijke. Het werd al snel duidelijk dat geen afdeling het belangrijkste is, want de een kan niet zonder de ander. Ook hier werd het samenwerken nog eens goed benoemd. Het bezoek werd afgesloten met een groot applaus voor dhr. Duparc die de groep heeft willen ontvangen en een goed beeld heeft gegeven hoe een spel ontstaat. Hopelijk komt er gauw een vervolg op dit verhaal met de resultaten van de (zelf) bedachte, ontwikkelde en gemaakte bordspellen van klas 1b.

Bekijk hier enkele foto's.

 
meer nieuws
terug naar vorige pagina
 

Cookiebeleid - Privacy statement - Disclaimer