Afsluiting Day for Change

woensdag 27 juni 2018
Op dinsdag 26 juni was in onze aula de afsluiting van het project Day for Change. Bij dit project zetten onze derdejaars mavo-leerlingen en onze derdejaars leerlingen in de richting Ondernemen & Verkoop in groepjes hun eigen mini-onderneming op.

Met behulp van een microkrediet, voorgefinancierd door de Rabobank Amstelland, hebben ze vervolgens échte winst gemaakt. Verschillende ondernemers uit Amstelveen stonden onze leerlingen bij tijdens de voorbereidingen. Het project is een mooi voorbeeld van waartoe samenwerking tussen het Amstelveense bedrijfsleven en onderwijs kan leiden.

De gemaakte winst komt ten goede van de Stichting Day for Change, die daarmee de verstrekking van microkredieten in de Derde Wereld mogelijk maakt. Onze vmbo-leerlingen komen op deze manier in aanraking met ondernemerschap én leren tegelijkertijd het nodige over economische verschillen in de wereld.

Op 26 juni presenteerden de leerlingen het resultaat van hun mini-ondernemingen en keken ze terug op hetgeen ze geleerd hebben. Ze deden dit in de vorm van een informatiemarkt in onze aula. Daarbij waren ook de Rabobank Amstelland en verschillende ondernemers uit Amstelveen die onze leerlingen hebben ondersteund, aanwezig. De Stichting Day for Change kreeg een cheque met de mooie opbrengst van EUR 460,75 overhandigd.

Bekijk hier enkele foto's.
Meer foto's in het leerling- en ouderportaal (inloggen verplicht).

 
meer nieuws
terug naar vorige pagina
 

Cookiebeleid - Privacy statement - Disclaimer