Verhaal klas 2G wint

vrijdag 22 juni 2018
Op woensdagmiddag 20 juni was er feest in de aula voor al onze klassen die aan de verhalenwedstrijd Er Was Eens 2018 deelnamen. Klas 2G won dit jaar deze landelijke wedstrijd! De jury koos hun verhaal als beste van alle door vmbo-leerlingen ingezonden verhalen.

Klas 2G won met het verhaal '070' de vmbo-editie van verhalenwedstrijd Er Was Eens 2018, georganiseerd door Passionate Bulkboek.nl. Deze wedstrijd maakte op onze school onderdeel uit van een lees- en schrijfproject, dat startte met een presentatie van een aantal young adult-boeken door Maarten Spaan in Bibliotheek Amstelland en met acht gastlessen door schrijfster en journaliste Natasza Tardio. Bij het schrijven van een verhaal werden de leerlingen binnen hun klas ingedeeld in vier verschillende groepen: de bedenkers, de schrijvers, de redactie en de onderzoekers. De beste verhalen zijn opgestuurd naar de jury van Er was eens. Groot was de vreugde toen het verhaal van klas 2G werd beoordeeld als één van de drie beste inzendingen en een pitch mocht opnemen met een professionele filmploeg. Ook dit laatste werd zo professioneel uitgevoerd dat de klas de prijs binnensleepte!
 
De jury bestond uit rapper Winne, stadsdichter Rotterdam Derek Otte en schrijfcoach Silvana Sodde. In gefilmde pitches lichtten de drie klassen toe waarom hun verhaal moest winnen. Uiteindelijk koos de jury het verhaal van klas 2G als beste van deze Er Was Eens-editie. Volgens de jury was niet alleen het enge verhaal zeer goed geschreven, maar was het ook origineel dat de klas aan de pitch interviews had toegevoegd. Daarnaast waren de juryleden onder de indruk van de bereidheid én acteerprestaties van de klasgenoot die het lijk speelde.

Klas 2G won een feestelijke uitreiking op de eigen school en een boekenkast met tien boeken voor elke leerling uit de winnende klas. Ook ontvingen alle deelnemers de Er Was Eens vmbo-bundel 2018, met daarin alle ingezonden verhalen uit 2018. Voor het feest in onze sporthal waren alle klassen van Panta Rhei uitgenodigd die aan het project hebben meegedaan: 2G, 2H, 2K, 3A, 3D, 3K, 3L en 3M. Tijdens het programma werd de winnende pitch vertoond, de winnaars gehuldigd én verzorgde Melissa Lopes een optreden. Bij de aanwezige docenten was ook mevrouw Van den Broek, docent van de winnende klas. "Fantastisch wat onze kanjers hebben gepresteerd," zei ze trots. "Aan dit bijzondere moment zullen ze later nog vaak terugdenken."

Bekijk hier de winnende pitch
Lees hier het winnende verhaal '070'
Leerlingen: bekijk hier de foto's (leerlingenportaal, inloggen verplicht)
Ouders: bekijk hier de foto's (ouderportaal, inloggen verplicht)

 
meer nieuws
terug naar vorige pagina
 

Cookiebeleid - Privacy statement - Disclaimer