Zonneautootjes de Omnibus

dinsdag 19 juni 2018
Met veel enthousiasme bouwden basisschoolleerlingen uit groep 7 van de Omnibus de afgelopen weken op ons leerplein techniek een eigen zonneautootje. Een unieke kans om eens op onze school te komen kijken en kennis te maken met technische opdrachten.

Deze gastlessen vormden het project Techniek is Troef, dat tot doel heeft techniek onder de aandacht van kinderen van het primair onderwijs (PO) te brengen met behulp van  expertise en inzet van docenten uit het voortgezet onderwijs. Namens Panta Rhei verzorgden Jan Hoeffnagel en Karin Meijer de lessen aan de basisschoolleerlingen.

Projectleider Jannie Liefaard van Onderwijsgroep Amstelland reageerde al na de eerste les heel enthousiast: “De sfeer was goed, de kinderen werden verwacht door jullie docenten. Ze waren enthousiast en verwonderd door de jullie accommodatie. De auto op zonnecellen die ze gaan maken de komende weken, sloeg in als een bom. Dus de toon is gezet, dankzij de voorbereiding van jullie mensen. Echt mooi om zo samen te werken.”

De kinderen vonden het superleuk om op onze school te komen want zoveel technische apparatuur is er natuurlijk niet op de basisschool. Een goede kans om kennis te maken met de techniek. De Vakschool Technische installatie (VTi) hoopt op meer van dit soort samenwerkingen, want technici zijn de komende jaren heel hard nodig!

Lees hier een gaaf artikel door de VTi over deze mooie samenwerking.

 
meer nieuws
terug naar vorige pagina
 

Cookiebeleid - Privacy statement - Disclaimer