Debatwedstrijd

woensdag 21 juni 2017
Op maandagavond 12 juni vond in het Amstelveen College de derde Amstelveense vmbo-debatwedstrijd plaats. Ons team van dertien leerlingen ging in debat met de teams van het Amstelveen College en het Hermann Wesselink College over stellingen als ''ouders van pubers zouden verplicht op opvoedcursus moeten'' en ''iedere docent zou door de leerlingen positief beoordeeld moeten worden, vóórdat hij of zij een vaste aanstelling krijgt''.

Met een enthousiast team van getrainde basis-, kader- en mavo-leerlingen streed Panta Rhei fanatiek voor de eerste plaats. Aangemoedigd door ouders, collega’s en medeleerlingen namen de leerlingen duidelijk en gemotiveerd hun stellingen in. Maar ook de andere scholen zetten sterke prestaties neer in deze strijd met woorden. Al waren de verschillen niet groot, de winnaar werd het Amstelveen College en het HWC werd tweede. Onze Marissa Hoogenboom uit 3-mavo won de prijs voor de beste debater van de avond.

Vooraf waren de leerlingen getraind in debatvaardigheden door het Nederlands Debat Instituut, een toonaangevende organisatie op dit gebied. De organisatie van het debat was in handen van de Rotaryclub Amstelveen-Amstel. De jury bestond uit medewerkers van de drie scholen en een aantal Rotaryleden. Namens Panta Rhei zat Fred ’t Hart in de jury; de docenten Nederlands namen de rol van coach op zich. Het winnende team werd donderdag 15 juni door de burgemeester ontvangen voor een lunch op het gemeentehuis.

Bekijk hier enkele foto's.

Bekijk hier onze video van de debatwedstrijd.

 

 
meer nieuws
terug naar vorige pagina