Bezoek Ziggo Dome

woensdag 21 juni 2017
Op vrijdag 16 juni mochten de leerlingen van het bovenbouw keuzevak Licht, Geluid en Decor een kijkje achter de schermen nemen in de Ziggo Dome. Bijzonder, omdat daar eigenlijk nooit rondleidingen gegeven worden.

Tijdens het bezoek waren de voorbereidingen voor de voorstelling Gabbers in volle gang. Productieleider Rick legde uit hoe zo’n productie tot stand komt en welke takes er allemaal zijn. Ook vertelde hij wat er komt kijken bij het regelen van het geluid en het decor. Aan een productie als deze werken zo’n 500 personen en de plannen zijn al 2,5 jaar geleden gestart.

De leerlingen mochten de VIP-ruimtes zien en het ‘front of house’, waar alle techniek geregeld wordt. Productieleider Rick sloot af met te vertellen dat er kansen liggen voor wie het echt leuk vindt om in het theater te werken. Ook voor onze leerlingen. De leerlingen waren onder de indruk van de enorme organisatie die bij een concert komt kijken en vooral ook van de grootte van de Ziggo Dome.

De Ziggo Dome bestaat nu vijf jaar en staat inmiddels in de top-10 van de ‘best verkopende venues in de wereld’. De concertlocatie biedt plaats aan zo’n 17.000 bezoekers en staat bekend om de goede akoestiek.

 

 
meer nieuws
terug naar vorige pagina