Afscheid Bert de Weerd

zaterdag 3 juni 2017
Op vrijdag 2 juni 2017 nam Bert de Weerd afscheid als directeur-bestuurder van onze school. In een druk bezochte feestelijke bijeenkomst voor medewerkers en genodigden werd hij geprezen als een sterke verbinder met grote bestuurlijke capaciteiten.

In de afscheidsspeeches klonken veel warme woorden voor Bert de Weerd. Namens de VO-Raad prees Hein van Asseldonk zijn bestuurlijke vermogen. Elisabeth Pels-Rijcken van het Keizer Karelcollege roemde zijn rol in de samenwerking tussen de vier scholen voor voortgezet onderwijs in Amstelveen. Zij gaf aan onder andere in de Zomerschool en in de uitvoering van de theatervoorstelling van Porgy & Bess prettig met Panta Rhei te hebben samengewerkt.

Het bestuur reikte de vertrekkend directeur-bestuurder de Panta Rhei Award uit voor zijn grote inzet voor de school. Als blijk van waardering kreeg hij - naast een reischeque - ook een persoonlijk tijdschrift aangeboden: een speciale editie van de BERT, met daarin herinneringen en teksten van medewerkers en relaties. Een leerlingenoptreden, muzikale intermezzo’s en de vele cadeaus en felicitaties maakten de feestelijkheden compleet.

Bert de Weerd, sinds 2006 bij Panta Rhei, heeft veel betekend voor onze school. Hij realiseerde totale nieuwbouw, die noodzakelijk was geworden nadat het leerlingenaantal sinds zijn aantreden bijna verdubbeld was. Binnen het werkveld van onderwijs was hij binnen diverse andere maatschappelijke functies actief. In 2014 ontving hij bij zijn veertigjarig onderwijsjubileum een Koninklijke Onderscheiding (Ridder in de Orde van Oranje Nassau) uit handen van burgemeester Mirjam van ’t Veld vanwege zijn verdiensten op het gebied van onderwijs.

Na een lange onderwijscarrière, waarvan bijna elf jaar bij Panta Rhei, is Bert de Weerd nu met pensioen. In zijn afscheidstoespraak bedankte hij zijn medewerkers en gaf hij aan het volste vertrouwen te hebben in zijn opvolger Erik Holtslag, met wie hij de afgelopen maand nauw samenwerkte.

Bekijk hier een fotoverslag van het afscheid van Bert de Weerd.

Bekijk hier een korte videoregistratie van het afscheid van Bert de Weerd.

 
meer nieuws
terug naar vorige pagina