Training debatwedstrijd

woensdag 31 mei 2017
Leerlingen uit klas drie oefenden op dinsdag 30 mei hun debatvaardigheden. Ze kregen hun tweede training van het Nederlands Debat Instituut. Op maandagavond 12 juni is de Rotary vmbo-debatwedstrijd in de aula van het Amstelveen College.

Bij de debatwedstrijd gaan leerlingen van Panta Rhei in debat met leerlingen van het Amstelveen College en het Hermann Wesselink College. De avond wordt georganiseerd in samenwerking met Rotaryclub Amstelveen-Amstel. Natuurlijk zullen alle teams hun uiterste best doen om het publiek, maar vooral de jury, van hun gelijk te overtuigen. De jury bestaat onder meer uit collega’s van de scholen. Namens Panta Rhei zal Fred ’t Hart zitting nemen in de jury. Daarnaast maken deskundige Rotaryleden deel uit van deze jury.

Ter voorbereiding op de debatwedstrijd zijn docenten Nederlands van onze bovenbouw de afgelopen tijd in de lessen bezig geweest met het onderwerp debatteren. Zij hebben leerlingen enthousiast gemaakt mee te doen met de wedstrijd en ze hebben daarnaast een aantal basisvaardigheden met hen geoefend. Tevens heeft het Nederlands Debatinstituut twee debattrainingen op school gegeven. Bij de tweede training was gisteren duidelijk merkbaar dat de leerlingen al diverse debatvaardigheden hadden geleerd.

Rotaryclub Amstelveen-Amstel wil met haar inspanningen voor het Leerlingendebat bijdragen aan betere communicatie onderling om zo samenwerking en wederzijds respect te bevorderen. Het belooft 12 juni een spetterende wedstrijd te worden met als thema ‘Winnen met Woorden’. De aula zal zinderen van spanning bij deelnemers, klasgenoten en vrienden, ouders, leerkrachten en iedereen die wil genieten van een woordensteekspel op hoog niveau. Deze avond vindt plaats in de aula van het Amstelveen College, Sportlaan 27, 1185 TB Amstelveen (inloop vanaf 18.30 uur, start wedstrijd om 19.00 uur).

Bekijk hier enkele foto's.

 
meer nieuws
terug naar vorige pagina