Onthulling Bankrasmonument

donderdag 11 mei 2017
Op vrijdag 12 mei wordt bij de Nieuwe Bankrashal naast onze school het Bankrasmonument onthuld. Dit monument betreft een opgeknapt kunstwerk dat jarenlang voor de oude Bankrashal stond. De hele vrijdag zijn er feestelijke activiteiten in de wijk. Leerlingen Recreatie & Evenementen zullen de Nieuwe Bankrashal (tevens ‘onze’ sporthal) feestelijk versieren.

De onthulling van het Bankrasmonument staat symbool voor de successen die zijn behaald, zowel voor de volleyballers als voor de initiatieven in de wijk. In de jaren tachtig en negentig trainde een groep getalenteerde volleyballers dagelijks in de Bankrashal. Uiteindelijk leidde dit tot een gouden medaille op de Olympische Spelen in 1996. Het Bankrasmodel dient nog altijd als inspiratie voor samenwerking tussen scholen, huisartsen, het wijkplatform en de GGD. Er zijn diverse initiatieven ontwikkeld om de gezondheid en de sociale samenhang in de wijk te verbeteren.

Op vrijdag 12 mei keert het Nederlands volleybalteam terug naar Amstelveen voor een interland tegen Tsjechië, die ’s avonds zal plaatsvinden in de Emergohal. Dit wordt het klapstuk van de activiteiten van deze feestelijke dag. Overdag zijn er al activiteiten van de Nederlandse Volleybal Bond in de sporthal. Leerlingen van Panta Rhei zullen hierbij helpen. Vanaf 15.00 uur wordt ons schoolplein omgebouwd tot feestlocatie. 

De onthulling van het Bankrasmonument vindt plaats om 16.45 uur. Verder wordt er vanaf 17.30 uur een proeverij gehouden voor buurtbewoners en genodigden, waarvoor twee basisscholen, zorgcentrum Brentano en onze leerlingen allerlei lekkere hapjes en drankjes verzorgen. Om 18.30 uur worden de Bankras Awards uitgereikt aan mensen die zich dit jaar voor de wijk hebben ingezet. Er zullen veel prominente gasten uit de sportwereld en van de gemeente Amstelveen aanwezig zijn. Medewerkers, leerlingen, ouders en andere betrokkenen van onze school zijn natuurlijk van harte welkom!

 
meer nieuws
terug naar vorige pagina