Samenwerking CIOS

vrijdag 17 februari 2017
Op donderdag 16 februari tekende Panta Rhei een convenant met het CIOS Haarlem. Dit convenant houdt in dat een leerling van onze school die voldoet aan een aantal belangrijke criteria geen intakegesprek en geen sporttest hoeft te doen voor toelating tot het CIOS.

Met andere woorden: een leerling die aan zes belangrijke criteria voldoet, krijgt een wildcard voor het CIOS. Deze criteria zijn:
1. Minimaal zwemdiploma B in bezit
2. Voldoende beoordeling docent S&O voor Algemene motorische                vaardigheden
3. Voldoende beoordeling docent S&O voor Plan & aanpak gedrag
4. Voldoende beoordeling docent S&O voor Lesgeven
5. Voldoende (5,5 of hoger) voor Nederlands, Engels en Rekenen
6. Voldoende (5,5 of hoger) voor Sport en Organisatie

Uiteraard dient wel aan alle zes de criteria te worden voldaan. Hoge eisen, maar een unieke buitenkans voor onze gemotiveerde leerlingen, gezien de vele aanmeldingen ieder schooljaar bij het CIOS (jaarlijks melden zich ca. 650 leerlingen aan, terwijl er plaats is voor zo’n 225 leerlingen).

Er zijn 19 scholen die het convenant getekend hebben en alleen voor deze 19 scholen geldt dit convenant! Dit schooljaar kunnen de sportdocenten van Panta Rhei 14 leerlingen een positieve beoordeling (en dus een zekere toelating tot het CIOS) geven!

Hiernaast een fotootje van de aanwezige scholen bij de ondertekening van het convenant in het bijzijn van de directeur CIOS (Hoofddorp/Haarlem) Martijn van Embden.

 
meer nieuws
terug naar vorige pagina