Panta Rhei-lezing

dinsdag 10 januari 2017
Het jaar 2017 ging van start met de nieuwjaarsbijeenkomst voor medewerkers en genodigden. Paul Rosenmöller, voorzitter van de VO-raad, verzorgde op dinsdag 10 januari onze jaarlijkse Panta Rhei-lezing.

Paul Rosenmöller hield een inspirerend verhaal over de mogelijkheden van het onderwijs en het vmbo in het bijzonder. Hij vindt het de taak van het onderwijs om nog meer naar de mogelijkheden van elke individuele leerling te kijken. Het hokjesdenken, zoals het maken van onderscheid tussen algemeen vormend onderwijs en beroepsonderwijs, zou zo langzamerhand tot het verleden moeten behoren.

Voor kwalitatief goed onderwijs is het belangrijk dat docenten meer tijd krijgen om hun lessen te ontwikkelen en hun leerlingen te begeleiden. Paul Rosenmöller verwacht dat de politiek hier in de komende regeringsperiode op in zal zetten. Bijna alle politieke partijen hebben het onderwijs immers hoog in hun verkiezingsprogramma gezet.

De eerste Panta Rhei-lezing werd in januari 2013 verzorgd door Jan van Zanen, burgemeester van Amstelveen. Na hem volgden Sophie in ’t Veld (2014), Femke Geijsel (2015) en Justine Pardoen (2016).

Directeur-bestuurder Bert de Weerd overhandigde Paul Rosenmöller het bij de Panta Rhei-lezing behorende beeldje ‘Samen de horizon verbreden’. Na de lezing klonken personeelsleden en andere aanwezigen met elkaar op het nieuwe jaar.

 
meer nieuws
terug naar vorige pagina